TERROIR: Równinny teren, gleby gliniaste i piaszczyste
SYSTEM UPRAWY: Sylvoz
WINIFIKACJA: Delikatne tłoczenie winogron, pierwsza fermentacja w zbiornikach ze stali nierdzewnej w temperaturze 14–16°C
METODA MUSUJĄCA: Metoda Charmat, druga fermentacja w autoklawie przez ponad 90 dni w temperaturze 13–14°C
DOJRZEWANIE W BUTELCE: 1 do 3 miesięcy
NOTY DEGUSTACYJNE: Intensywny, odmianowy aromat z wyraźnymi nutami białej brzoskwini i białych kwiatów. Drobne i trwałe bąbelki. W ustach delikatna kwasowość i subtelna słoność czynią to wino harmonijnym i zaokrąglonym
TEMPERATURA PODANIA: 6–8°C
PARY DO POTRAW: Idealne jako aperitif, do przystawek i smażonych ryb lub warzyw
VINIFICATION: Gentle pressing of the grapes, first fermentation in stainless steel tanks at a temperature of 14–16°C.
SPARKLING METHOD: Charmat method, second fermentation in an autoclave for over 90 days at 13–14°C.
BOTTLE AGEING: 1 to 3 months.
TASTING NOTES: Intense, varietal aroma with distinct notes of white peach and white flowers. Fine and persistent bubbles. On the palate, delicate acidity and a subtle salinity make this wine harmonious and rounded.
SERVING TEMPERATURE: 6–8°C
FOOD PAIRING: Ideal as an aperitif, with appetizers and fried fish or vegetables.
Używamy plików cookie, aby poprawić komfort korzystania z naszej witryny i analizować ruch. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub odrzucić te, które nie są niezbędne.
We use cookies to improve your browsing experience and analyze traffic. You can accept all cookies or reject those that are not essential.