TERROIR: Teren równinny, gleby gliniaste i piaszczyste
SYSTEM UPRAWY: Sylvoz
WINIFIKACJA: Delikatne tłoczenie winogron, pierwsza fermentacja w stalowych zbiornikach w temperaturze 14– 16°C
METODA MUSUJĄCA: Metoda Charmat, druga fermentacja w autoklawie przez ponad 90 dni w temperaturze 13–14°C
DOJRZEWANIE W BUTELCE: 1 do 3 miesięcy
NOTY DEGUSTACYJNE: Bogaty, odmianowy bukiet z nutami świeżego jabłka, dojrzałej gruszki, cytrusów i delikatnych białych kwiatów.Drobne i trwałe bąbelki. Na podniebieniu dobrze wyczuwalna kwasowość i słoność, które nadają winu harmonię i zaokrąglony charakter
VINIFICATION: Gentle pressing of the grapes, first fermentation in stainless steel tanks at a temperature of 14–16°C.
SPARKLING METHOD: Charmat method, second fermentation in autoclave for over 90 days at 13–14°C.
BOTTLE AGEING: 1 to 3 months.
TASTING NOTES: Rich, varietal bouquet with notes of fresh apple, ripe pear, citrus, and delicate white flowers. Fine and persistent bubbles. On the palate, noticeable acidity and salinity give the wine harmony and a rounded character.
Używamy plików cookie, aby poprawić komfort korzystania z naszej witryny i analizować ruch. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub odrzucić te, które nie są niezbędne.
We use cookies to improve your browsing experience and analyze traffic. You can accept all cookies or reject those that are not essential.