TERROIR: Teren równinny, z dużą zawartością kamieni, piaszczysty i przepuszczalny
SYSTEM UPRAWY: Sylvoz
WINIFIKACJA: Delikatne tłoczenie winogron, pierwsza fermentacja w zbiornikach ze stali nierdzewnej w kontrolowanej temperaturze
METODA MUSUJĄCA: Metoda Charmat, druga fermentacja w autoklawie przez ponad 3 miesiące w temperaturze 13–14°C
DOJRZEWANIE W BUTELCE: 1 do 3 miesięcy
KOLORY: Antyczny róż
NOTY DEGUSTACYJNE: Intensywny aromat z nutami czerwonych owoców. Trwałe musowanie z delikatną pianą. W smaku wytrawne, zrównoważone, o lekkiej strukturze i nutach malin oraz owoców leśnych
TERROIR: Flat terrain with high presence of stones, sandy and permeable
TRAINING SYSTEM: Sylvoz
VINIFICATION: Soft pressing of grapes, first fermentation in stainless steel tanks at controlled temperature
SPARKLING METHOD: Charmat method, second fermentation in autoclave for over 3 months at 13–14°C
BOTTLE AGEING: 1 to 3 months
Colour: Antique pink color
TASTING NOTES: Intense aroma with red fruit notes. Persistent perlage with fine foam. On the palate, dry and balanced, light-bodied with raspberry and wild berry flavors
SERVING TEMPERATURE: 6–8°C
FOOD PAIRINGS: Ideal with appetizers and cured meats
Używamy plików cookie, aby poprawić komfort korzystania z naszej witryny i analizować ruch. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub odrzucić te, które nie są niezbędne.
We use cookies to improve your browsing experience and analyze traffic. You can accept all cookies or reject those that are not essential.