Asolo Prosecco superiore DOCG brut rive della chiesa x tiziano
PARAMETRY ANALITYCZNE
Alkohol 11%
CUKIER RESZTKOWY 6–12 g/l
FORMAT BUTELKI: 0,75 l
TEMPERATURA PODAWANIA: 6–8 °C
ODMIANA WINOROŚLI: 100% Glera
OBSZAR PRODUKCJI: Asolo
WINIFIKACJA: Po zbiorach winogrona są delikatnie tłoczone w celu uzyskania moszczu, który następnie jest zaszczepiany wyselekcjonowanymi drożdżami i poddawany fermentacji w kontrolowanej temperaturze 15–16 °C
MUSOWANIE: Proces powstawania bąbelków odbywa się metodą Charmat Martinotti
KOLOR WINA: Słomkowożółty, z drobnym i eleganckim perlage
Asolo Prosecco superiore DOCG brut rive della chiesa x tiziano
ANALYTICAL PARAMETERS
Alcohol: 11%
Residual Sugar: 6–12 g/l
Bottle Size: 0,75 l
Serving Temperature: 6–8 °C
GRAPE VARIETY: 100% Glera
PRODUCTION AREA: Asolo
VINIFICATION: After harvesting, the grapes are gently pressed to obtain the must, which is then inoculated with selected yeasts and fermented at a controlled temperature of 15–16 °C
SPARKLING METHOD: The formation of bubbles takes place using the Charmat–Martinotti method.
WINE COLOUR: Straw yellow, with a fine and elegant perlage.
AROMA: Fruity notes of green apple and pear, complemented by a subtle linden blossom aroma.
TASTE: Fresh and lively, distinguished by its dryness and pleasant acidity, offering the palate a sense of freshness and lightness.
FOOD PAIRING: Excellent not only as an aperitif but also with fish-based main courses, sushi, and fresh cheeses.
Używamy plików cookie, aby poprawić komfort korzystania z naszej witryny i analizować ruch. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub odrzucić te, które nie są niezbędne.
We use cookies to improve your browsing experience and analyze traffic. You can accept all cookies or reject those that are not essential.