Prosecco Doc Treviso Frizzante spago Rive Della Chiesa X Tiziano

PARAMETRY ANALITYCZNE

  • Alkohol
    11%
  • CUKIER RESZTKOWY
    12 g/l
  • FORMAT BUTELKI:
    0,75 l
  • TEMPERATURA PODAWANIA:
    6–8 °C
  • ODMIANA WINOROŚLI:
    100% Glera
  • OBSZAR PRODUKCJI:
    Treviso
  • WINIFIKACJA:
    Po zbiorach winogrona są delikatnie tłoczone w celu uzyskania moszczu, który następnie jest zaszczepiany wyselekcjonowanymi drożdżami i poddawany fermentacji w kontrolowanej temperaturze
15–16 °C
  • MUSOWANIE:
    Proces powstawania bąbelków odbywa się metodą Charmat Martinotti
  • KOLOR WINA:
    Jasnosłomkowy, z drobnym, ale żywym perlage
  • AROMAT:
    Delikatne aromaty owocowe zielonego jabłka i gruszki, wzbogacone wonią jaśminu i akacji oraz lekkimi nutami cytrusowymi
  • SMAK:
    Wyróżnia się świeżością i lekkością; podniebienie otulone jest smakami owocowymi, a przyjemna kwasowość dodaje winu żywiołowości
  • PARY:
    Doskonałe jako aperitif, do dań warzywnych oraz potraw z ryb

Prosecco Doc Treviso Frizzante spago Rive Della Chiesa X Tiziano

ANALYTICAL PARAMETERS

  • Alcohol:
    11%
  • Residual Sugar:
    12 g/l
  • Bottle Size:
    0,75 l
  • Serving Temperature:
    6–8 °C
  • Grape Variety:
    100% Glera
  • Production Area:
    Treviso
  • VINIFICATION:
    After the harvest, the grapes are gently pressed to obtain the must, which is then inoculated with selected yeasts and fermented at a controlled temperature of 15–16°C.
  • SPARKLING METHOD:
    The formation of bubbles takes place using the Charmat–Martinotti method.
  • COLOUR:
    Pale straw yellow, with a fine yet lively perlage.
  • AROMA:
    Delicate fruity aromas of green apple and pear, enriched with notes of jasmine and acacia, and subtle hints of citrus.
  • TASTE:
    Distinguished by freshness and lightness; the palate is enveloped in fruity flavours, while the pleasant acidity adds vibrancy and liveliness.
  • FOOD PAIRING:
    Excellent as an aperitif, and pairs beautifully with vegetable dishes and fish-based meals.