
.png)
BEPI BUBOLA to pseudonim GIUSEPPE DAL DIN, założyciela winiarni DAL DIN. To było jego wino, które odzwierciedla pochodzenie i tradycje naszej ziemi. Uzyskane z winogron Glera,Bianchetta i Perera, wino to butelkowane jest wczesną wiosną (Po zbiorach) i dzięki własnym drożdżom autochtonicznym fermentacja zaczyna się naturalnie. To wino w ciągłej ewolucji.Kilka miesięcy po butelkowaniu, wino wyraża świeże i owocowe aromaty oraz "młody" smak. Im dłużej mija czas, tym bardziej złożone, suche i wyraziste staje się wino dzięki drożdżom, z przyjemnymi zapachami przypieczonego chleba. Przy podawaniu warto delikatnie potrząsnąć butelką, aby drożdże się unosiły. Zalecamy dekantację w karafce, by w pełni wydobyć jego bukiet .
PARAMETRY ANALITYCZNE
A few months after bottling, it expresses fresh and fruity aromas with a “young” character. Over time, it becomes more complex, dry, and expressive, developing pleasant notes of toasted bread due to the presence of natural yeasts.
When serving, it is recommended to gently shake the bottle to lift the yeasts. For the full bouquet, decanting in a carafeis advised.
ANALYTICAL PARAMETERS