MESAI Frizzante Prosecco DOC Treviso Frizzante Spago

Wyprodukowane z winogron szczepu Glera pochodzących z naszych winnic w Vidorze, w regionie DOC Treviso. To najprostsze i najbardziej przystępne Prosecco o drobnym i trwałym musowaniu, zowocowym i przyjemnym aromatem. Odpowiednie o każdej porze dnia. Doskonale sprawdza się jako aperitiflub podczas posiłku. Charakterystyczne dzięki ręcznie wykonanemu wiązaniu winorośli.

PARAMETRY ANALITYCZNE

  • Alkohol
    11% obj
  • POZOSTAŁY CUKIER
    10 G/L
  • KWASOWOŚĆ OGÓLNA
    5,80 G/L
  • OBSZAR POCHODZENIA:
    Vidor, region DOC Treviso
  • ODMIANA WINOROŚLI:
    100% Glera-Prosecco
  • SYSTEM PROWADZENIA WINOROŚLI:
    Zmodyfikowana Capuccina
  • OKRES ZBIORÓW:
    Od 15 września do 10 października
  • PLON WINOGRON W KG NA HEKTAR:
    15 000 kg/ha
  • WINIFIKACJA:
    Na biało z delikatnym tłoczeniem
  • METODA PRODUKCJI WINA MUSUJĄCEGO:
    Metoda tradycyjna
  • FERMENTACJA PIERWOTNA:
    Kontrolowana temperatura z wybranymi drożdżami
  • DRUGA FERMENTACJA / MUSOWANIE:
    30 dni
  • DOJRZEWANIE:
    1-2 miesiące
  • KOLOR:
    Słomkowo-żółty z zielonymi refleksami
  • MUSOWANIE / PERLAGE:
    Drobne i trwałe
  • PIANKA (MOUSSE):
    Kremowa
  • BUKIET:
    Elegancki, delikatny, owocowo-kwiatowy
  • SMAK:
    Świeży, dobrze zbalansowany i kremowy
  • PRZECHOWYWANIE:
    Butelki należy przechowywać w pozycji pionowej, w chłodnym i ciemnym miejscu
  • TEMPERATURA SERWOWANIA:
    8°C

MESAI Frizzante Prosecco DOC Treviso Frizzante Spago

Produced from Glera grapes grown in our vineyards in Vidor, in the Treviso DOC region. This is the simplest and most approachable Prosecco, with fine and persistent bubbles and a fruity, pleasant aroma. Suitable at any time of day. Excellent as an aperitif or to accompany a meal. Distinguished by its characteristic hand-tied vine training.

ANALYTICAL PARAMETERS

  • Alcohol
    11% vol
  • RESIDUAL SUGAR
    10 G/L
  • TOTAL ACIDITY
    5,80 G/L
  • AREA OF ORIGIN:
    Vidor, DOC Treviso region
  • GRAPE VARIETY:
    100% Glera (Prosecco)
  • VINE TRAINING SYSTEM:
    Modified Cappuccin
  • HARVEST PERIOD:
    From September 15 to October 10
  • YIELD:
    15 000 kg/ha
  • VINIFICATION:
    White vinification with gentle pressing
  • SPARKLING WINE PRODUCTION METHOD:
    Traditional method
  • PRIMARY FERMENTATION:
    Temperature-controlled with selected yeasts
  • SECOND FERMENTATION / FOAMING:
    30 days
  • AGING:
    1–2 months
  • COLOR:
    Straw yellow with greenish reflections
  • PERLAGE:
    Fine and persistent
  • MOUSSE:
    Creamy
  • BOUQUET:
    Elegant, delicate, fruity, and floral
  • TASTE:
    Fresh, well-balanced, and creamy
  • STORAGE:
    Store bottles upright, in a cool and dark place
  • SERVING TEMPERATURE:
    8°C